Platform31 kennis en netwerk organisatie voor stad land en regio - wonen social ruimte economie

YURPS-denktank 2018

De denktank is het hart van het brede YURPS-netwerk. Het is een herkenbare groep bestaande uit zes actieve leden. Elk jaar stellen we een nieuwe, representatieve denktank samen met in elk geval iemand vanuit de rijksoverheid, een gemeente en een woningcorporatie.

Op creatieve wijze denkt deze groep jonge professionals mee over de koers van het YURPS-netwerk, de organisatie van bijeenkomsten en invulling van de website. Naast de formele en inhoudelijke gesprekken en overleggen is er natuurlijk ook tijd voor gezelligheid in de vorm van etentjes, borrels en uitjes. Maar wie zijn de leden van de denktank? De groep bestaat uit een oudere delegatie (gestart in januari 2016) en een nieuwe delegatie (gestart in januari 2017). We stellen onze denktankers aan je voor.

Dit jaar bestaat de denktank uit:

Naam: Ilse Zijlstra (1990)
Studie: Stadssociologie (Universiteit Utrecht en Erasmus Universiteit)
Functie: Trainee ‘Talent in Huis’ bij verschillende woningcorporaties
icon linkedin

Werk: “Het traineeprogramma ‘Talent in huis’ biedt mij de mogelijkheid om in 1,5 jaar bij drie verschillende corporaties te werken. Bij elke corporatie werk ik op een andere afdeling zodat ik een breed beeld krijg van de corporatiewereld. Zo voerde ik bij Vidomes een opdracht uit voor Assetmanagement, bij Portaal zat ik bij Strategie en Beleid en nu werk ik als gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie. Dit is een mooie afwisseling waardoor ik al veel ervaring heb opgedaan binnen deze sector."

Yurps-denktank: “Op een competentieworkshop van YURPS zag ik hoe waardevol het is om een netwerk te creëren voor jonge mensen in de sector. Zij zijn allemaal geïnteresseerd in dezelfde soort onderwerpen. Het is dan leuk leerzaam om de grote thema’s die spelen vanuit verschillende invalshoeken te kunnen bekijken".


Naam: Roxanne Mulder (1992)
Studie: Urban Geography (Universiteit Utrecht) en Population Studies (Rijksuniversiteit Groningen)
Functie: Junior-onderzoeker Woningmarkt bij RIGO Research en Advies
icon linkedin

Werk: “Direct na mijn afstuderen vorig jaar, ging ik aan de slag als
woningmarktonderzoeker bij RIGO Research en Advies. Ik hou mij vooral bezig met kwantitatief woningmarktonderzoek voor gemeenten en corporaties door het hele land. Daarnaast ben ik geregeld betrokken bij evaluatiestudies over woonruimteverdeling. Hierdoor is mijn werk lekker afwisselend; veel gepuzzel met data maar ook tijd voor goede gesprekken tijdens bijeenkomsten en interviews."

Yurps-denktank: “Het leuke aan YURPS vind ik dat er een ongedwongen sfeer heerst en je zo heel makkelijk in contact komt met andere jonge mensen in ons werkveld. De activiteiten zijn zowel vakinhoudelijk als gericht op competenties, waardoor er voor ieder wat wils is."


Naam: Roy Nieuwenhuis (1990)
Studie: Stadsgeografie, Universiteit Utrecht
Functie: Adviseur bij Companen
icon linkedin

Werk: “Bij Companen houd ik me bezig met het brede werkveld wonen. Een greep uit mijn dagelijkse werkzaamheden: procesbegeleiding bij woonvisies en prestatieafspraken, opstellen van ondernemingsbeleid voor corporaties en het uitvoeren van woningmarktonderzoek. Wat me drijft is de veelzijdigheid van het vakgebied. Wonen gaat verder dan alleen stenen en vraagt samenwerking, inspelen op veranderende wet- en regelgeving, samenbrengen van uiteenlopende belangen, gericht investeren in de markt, aandacht voor betaalbaarheid, en meer.”

Yurps-denktank: ““Omdat werken aan ruimtelijke vraagstukken betekent dat je continu op de hoogte moet zijn van de laatste trends en ontwikkelingen. YURPS biedt de mogelijkheid actuele onderwerpen te agenderen en deze met vakgenoten te delen en bespreken. Daarnaast zie ik YURPS als een mooie kans om mijn netwerk te verbreden.”


Naam: Mette Kalle (1991)
Studie: Urban Geography (Universiteit Utrecht)
Functie: Trainee Strategie bij Woonstad
icon linkedin

Werk: “Na mijn master aan de UU ben ik begonnen als trainee bij Woonstad Rotterdam, waar ik in 2 jaar tijd de kans krijg om alle afdelingen te bekijken en te bezoeken. Op die manier leer ik wat er speelt bij een grote corporatie en krijg ik mee welke competenties allemaal nodig zijn tijdens het werk.”

Yurps-denktank: “Ik heb me aangemeld bij de YURPS Denktank, omdat ik er zelf blij van word om constant te worden uitgedaagd en zo veel mogelijk vakinhoudelijke dingen mee te krijgen. Het leukste aan de denktank is dat je met professionals uit meerdere en vooral verschillende organisaties samen komt en onderwerpen van allerlei kanten kunt aanvliegen.”


Naam: Tom Petiet (1989)

Studie: Real Estate and Housing aan de TU Delft
Functie: Trainee Ontwikkeling bij Portaal
icon linkedin

Werk: “Na mijn master werkte ik een jaar als junior projectmanager bij een projectmanagementbureau. Daarna begon ik bij Portaal. Ik ben geïnteresseerd in het verbeteren van de gebouwde omgeving in de breedste zin, waarbij wordt ingezet op een duurzame toekomst. Bij Portaal houd ik me hoofdzakelijk bezig met projecten binnen De Stroomversnelling, waarbij we hard werken aan de renovatie van een grote hoeveelheid woningen tot ‘Nul-op-de-Meter’.

Yurps-denktank: “Omdat ik YURPS een mooi platform vind om mensen uit onze sector bij elkaar te brengen. Ik zie het als uitdaging om het platform inhoudelijk en qua algemene bekendheid naar een volgend niveau te tillen.”


Naam: Niek Hinsenveld (1990)

Studie: European Studies aan de Universiteit Twente en de Wilhelm Universiteit in Münster
Functie: Beleidsadviseur Economische Zaken bij de gemeente Enschede
icon linkedin

Werk: “Ik ben geïnteresseerd in de politiek en de Europese Unie in het algemeen. In mijn functie houd ik mij vooral bezig met de portefeuilles detailhandel- en horecabeleid. Deze portefeuilles zijn momenteel aan grote verandering onderhevig wat het tot erg interessante dossiers maakt.”

Yurps- denktank: “Omdat ik wil zien hoe anderen aankijken tegen de verschillende ontwikkelingen van dit moment.”


Aanmelden YURPS-netwerk

  • Je wilt graag van elkaar leren en jezelf ontwikkelen;
  • Je bent onder de 35 jaar;
  • Je bent werkzaam bij een partner van Platform31.

Aanmelden is heel makkelijk. Stuur een mail met je naam en werkgever naar yurps@platform31.nl o.v.v. ‘aanmelden YURPS’.

Denktankers gezocht!

Ben jij een enthousiaste YURP en wil jij je inzetten voor het netwerk? Dat kan! Na de zomer komen er weer plekken vrij in de denktank! Spreekt dit je aan of wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar Suzanne Bleijenberg: suzanne.bleijenberg@platform31.nl.