Platform31 kennis en netwerk organisatie voor stad land en regio - wonen social ruimte economie

Wat is YURPS?

YURPS is een afkorting die staat voor Young Urban and Regional Professionals. Een netwerk speciaal voor en door de jonge partners van Platform31. Van overheid tot marktpartij en van ontwerper tot maatschappelijk werker. Wat de leden gemeen hebben is hun betrokkenheid bij stad en regio.

Platform31 heeft het netwerk in 2001 opgericht met twee doelstellingen: een investering in de nieuwe generatie en een podium voor nieuw talent. YURPS-activiteiten kenmerken zich door de combinatie van vakinhoudelijke onderwerpen en training van praktische vaardigheden. Op deze manier draagt het netwerk bij aan de persoonlijke ontwikkeling van beginnende professionals. Daarnaast draagt het netwerk bij aan de zichtbaarheid van jong talent. Zo heeft YURPS een vaste rubriek in de Platform31-nieuwsbrief en wordt regelmatig als klankbord ingezet bij projecten.

Het YURPS-netwerk is uniek: in geen enkel ander netwerk komen zoveel verschillende disciplines samen. Dat wordt mooi zichtbaar tijdens de bijeenkomsten. Kennisuitwisseling en kruisbestuiving zijn een gewaardeerd aspect is van YURPS-activiteiten.

Naast de verschillen in achtergrond hebben de YURPS met elkaar gemeen dat ze aan het begin staan van hun carrière. Hierdoor worstelt iedereen met vergelijkbare vragen over werkdruk, ambities, samenwerken et. cetera. YURPS is een veilige plek om met ‘lotgenoten’ in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

YURPS is onderdeel van Platform31. De uitvoering is in handen van een klein projectteam onder leiding van programmamanager Henk Jan Bierling.

Aanmelden YURPS-netwerk

  • Je wilt graag van elkaar leren en jezelf ontwikkelen;
  • Je bent onder de 35 jaar;
  • Je bent werkzaam bij een partner van Platform31.

Aanmelden is heel makkelijk. Stuur een mail met je naam en werkgever naar yurps@platform31.nl o.v.v. ‘aanmelden YURPS’.