Platform31 kennis en netwerk organisatie voor stad land en regio - wonen social ruimte economie

Terugblik Food for Thought

Energietransitie, hoe dan?

14 april 2017

Op 12 april kwamen bijna 20 YURPS bij elkaar voor Food for Thought: een verdiepende avondsessie met diner. Deze editie vond plaats bij onze partner Portaal en we doken in het actuele onderwerp energietransitie. Een terugblik op Food for Thought: energietransitie, hoe dan?

Namens Platform31 verzorgde Anouk Corèl een presentatie, waarin ze de huidige situatie in de transitie schetste. We vroegen ons af hoe we de transitie verder kunnen aanpakken. Moet dit bottom-up of juist top-down? We koppelden de energietransitie aan het thema wonen. Welk beleid is er nodig om energietransitie te bewerkstelligen en hoe stimuleer je het gewenste gedrag? Hoe krijg je alle lagen van de bevolking in beweging om mee te doen in de transitie, zonder mensen in energiearmoede te benadelen?

Na de presentatie gingen de YURPS actief aan de slag in twee groepen, uiteraard voorzien van een lekkere maaltijd. Een groep raakte in gesprek over een bottom-up benadering en de tweede groep besprak een top-down benadering van energietransitie. Na een uur fanatiek overleggen, discussiëren en het delen van kennis was het tijd om de YURPS een podium te geven. Beide groepen stonden tegenover elkaar om hun benadering te presenteren. Er ontstond een prikkelende discussie over hoe wij als Young Urban and Regional Professionals vinden dat de energietransitie tot stand moet komen. Het resultaat van deze discussie lees je in een blog van Mette Kalle: “Alles is een spel”.

Food for Thought EnergietransitieAanmelden YURPS-netwerk

  • Je wilt graag van elkaar leren en jezelf ontwikkelen;
  • Je bent onder de 35 jaar;
  • Je bent werkzaam bij een partner van Platform31.

Aanmelden is heel makkelijk. Stuur een mail met je naam en werkgever naar yurps@platform31.nl o.v.v. ‘aanmelden YURPS’.