Platform31 kennis en netwerk organisatie voor stad land en regio - wonen social ruimte economie

Learning from Lowlands

Ga jij mee op expeditie naar Lowlands?

13 juli 2015

Tijdelijkheid, energie, afval, infrastructuur, geld, veiligheid, wonen, circulaire stromen van de stad. Lowlands is net een gewone stad, waar alle ruimtelijke vraagstukken van nu zich in gecondenseerde vorm afspelen. Tijdens dit ‘lifestyle festival met duurzaam karakter’ wordt er volop geëxperimenteerd met water, afval, energie, veiligheid, geld en tijdelijke bouwwerken. Bekende ruimtelijke fenomenen krijgen hier een andere organisatie- en verschijningsvorm. Nederlandwordtanders vraagt zich af hoe ruimtelijke professionals kunnen leren van deze tijdelijke, lichte en experimentele vorm van stedenbouw en organiseert Learning from Lowlands tijdens het Lowlands Festival op 21-23 augustus. Ga jij mee?

Naar analogie van het boek Learning from Las Vegas willen wij in beeld brengen wat ruimtelijke professionals kunnen leren van de bestaande stad, in dit geval de tijdelijke stad Lowlands. Door een populair festival als onderzoeksgebied te kiezen, kunnen we de ruimtelijke vernieuwing onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

Publicatie Learning from Lowlands

De resultaten van Learning from Lowlands en een studentenworkshop in september worden gebundeld in een publicatie. Daarin worden de geslaagde experimenten vertaald naar inzetbare en overdraagbare prototypes, die op andere plekken in Nederland – in bestaande of nieuw te bouwen locaties – kunnen worden toegepast.

Veldonderzoek en workshop

Wij nodigen je uit om in de periode van 21-23 augustus op Lowlands met schetsboek en fotocamera in de hand veldonderzoek te doen en in september een dagdeel aanwezig te zijn tijdens een workshop met studenten van de TU Delft, die de onderzoeksresultaten en inzichten tot prototypes uitwerken. Er zijn maximaal tien plaatsen beschikbaar voor Learning from Lowlands. Wij zorgen voor de toegangskaarten en streven naar een groep deelnemers met zoveel mogelijk verschillende achtergronden. Heb je interesse? In deze pdf vind je meer informatie.

Op onze oproep kwamen vele enthousiaste reacties binnen, de aanmeldingstermijn is inmiddels verstreken. Momenteel wordt de selectie gemaakt, waarbij wij streven naar een groep deelnemers met zoveel mogelijk verschillende achtergronden.
Aanmelden YURPS-netwerk

  • Je wilt graag van elkaar leren en jezelf ontwikkelen;
  • Je bent onder de 35 jaar;
  • Je bent werkzaam bij een partner van Platform31.

Aanmelden is heel makkelijk. Stuur een mail met je naam en werkgever naar yurps@platform31.nl o.v.v. ‘aanmelden YURPS’.