Platform31 kennis en netwerk organisatie voor stad land en regio - wonen social ruimte economie

Je verdient het om een krachtige starter te zijn


Sterre Hijlkema nieuw 100x100 

Sterre Hijlkema

30 juni 2015 
sterre.hijlkema@platform31.nl  -  LinkedIn Logo 11x41

Scrum, mediatraining, NLP, een netwerkworkshop. Als jong professional wordt je overspoeld met alle mogelijke nieuwe werkwijzen en trainingen. Je komt van een wetenschappelijke opleiding en als je aan het werk bent, gaat je inhoudelijke – en competentieontwikkeling verder. Als starter wil je leren hoe je de meerwaarde van je idee in een planvoorstel, offerte of one minute pitch laat uitblinken. En wil je leren hoe je op een ondersteunende en versterkende manier samenwerkt met een senior, op zo’n manier dat je er allebei door groeit. Maar welke competenties heb je daar eigenlijk voor nodig? Welke beheers je al zelf, hoe zet je ze op de juiste wijze in en hoe ontwikkel je nieuwe competenties?

De jonge generatie moet leren dat fouten maken mag, zonder in de stress te schieten dat we in deze crisistijd onze baan meteen verliezen. Recent verscheen een onderzoek dat ongeveer 900.000 jongeren thuis zitten met een burn-out. Volgens mij zijn dat jongeren die veel hooi op hun vork krijgen én nemen. Want we willen laten zien dat we er zijn, er toe doen en de competenties uitbouwen die nodig zijn om te excelleren in ons werk. Je positionering als starter is tenslotte bepalend voor het verloop van je carrière. Ikzelf krijg bij Platform31 veel vrijheid en verantwoordelijkheid om nieuwe dingen te proberen in een team van collega’s met verschillende competenties. Ik pak deze kans graag om hiermee mezelf uit te dagen en beter te leren kennen.

Toen ik de kans kreeg om de projectleider te zijn van de YURPS – Young Urban Regonial Proffesional Network – stelde ik mezelf tot doel om met zoveel mogelijk mensen samen te werken aan competentieontwikkeling. Niet alleen om verder te komen maar ook om te leren waarderen waar wij als YURPS nu staan. Daarom kijk ik er onwijs naar uit om samen met de YURPS-denktank, mijn collega Hilda Kooistra en jong BNSP , tijdens de competentiedag op 10 november samen te werken met alle YURPS. Aan onze dromen, kracht en toekomst.

Wil je meer weten over YURPS of lid worden van ons netwerk? Kijk op YURPS.nl, zodat jij straks ook kunt bloggen over jouw ervaringen als starter en met competentieontwikkeling of inhoudelijk werk. Ik kijk ernaar uit van jullie te horen!


Aanmelden YURPS-netwerk

  • Je wilt graag van elkaar leren en jezelf ontwikkelen;
  • Je bent onder de 35 jaar;
  • Je bent werkzaam bij een partner van Platform31.

Aanmelden is heel makkelijk. Stuur een mail met je naam en werkgever naar yurps@platform31.nl o.v.v. ‘aanmelden YURPS’.