Platform31 kennis en netwerk organisatie voor stad land en regio - wonen social ruimte economie

Blogs

De YURPS Onderweg is een vaste rubriek in de tweewekelijkse Platform31-nieuwsbrief. In max. 300 woorden maakt de schrijver een prikkelend statement over stedelijke en regionale ontwikkeling met een onderweg geschoten foto ter illustratie. Heb je inspiratie voor een YURPS-Onderweg? Stuur een mail naar: yurps@platform31.nl.


Het netwerk van een startende stadsgeograaf

Door: Sterre Hijlkema | 25/05/2015

Ik was net afgestudeerd als sociaal geograaf en had geen idee waar ik kon werken. Op de website stonden termen als ‘beleid’ en ‘advies’. Wat betekende dat in de praktijk?


Met tegenwind toch vooruit

Door: Patrick Werther | 05/05/2015

“Had je mij zeven jaar geleden gevraagd wat een woningcorporatie doet, dan was ik destijds niet veel verder gekomen dan ‘Die bouwen en beheren sociale huurwoningen’.


Agenda Stad

Door: Nynke Schaaf | 05/06/2014

“De stad faciliteert ontmoetingen tussen mensen en bestaat uit een fijnmazig netwerk van verschillende soorten interactiemilieu’s”. Die zin beslaat een groot deel van onze oogst van de werksessie Agenda Stad.


Andere realiteit in een nette achterstandswijk

Door: Matthijs Jaspers | 26/05/2014

Een wicked problem: dalende criminaliteitscijfers maar een stijgend onveiligheidsgevoel in een potentieel prachtige wijk.


Je bedrijf als leerschool

Door: Jerryt Krombeen | 25/11/2013

Je bent jong en je wilt wat. Je hebt een diploma en heel veel ambities. Ambities die je soms niet kunt realiseren omdat je in het werkveld geen baankansen hebt.


Systeemwereld en leefwereld

Door: Jesse Jorg | 25/11/2013

Toen ik net uit de schoolbanken kwam rollen had ik een idee. Ik wilde samen met een designer een camping opzetten op een groot dak in het hart van Amsterdam, Highlands of the Lowlands.


Herontdekken en revival

Door: Nynke Schaaf | 25/11/2013

Keynotespeech over herontdekken en revival. In de lacunes die ontstaan kunnen frisdenkers in energie, zorg, mobiliteit, beheer, geld, media, bouw en voedsel aan de slag.


Wat doe je als alles om je heen verandert?

Door: Saskia Ruijsink | 25/11/2013

We kunnen een heleboel leren van landen ‘in transitie’. Ik sta stil bij 2 belangrijke lessen: Les 1) we kunnen niet zonder overheid en les 2) we hebben professionals nodig die de grenzen van comfortzones durven opzoeken.
Aanmelden YURPS-netwerk

  • Je wilt graag van elkaar leren en jezelf ontwikkelen;
  • Je bent onder de 35 jaar;
  • Je bent werkzaam bij een partner van Platform31.

Aanmelden is heel makkelijk. Stuur een mail met je naam en werkgever naar yurps@platform31.nl o.v.v. ‘aanmelden YURPS’.

YURPS - blog

Op de website van YURPS hebben de YURPS een speciale plek om te bloggen. Je mag zelf bedenken wat je leuk vindt om over te schrijven. Met een YURPS – blog kan je laten zien dat je jong en innovatief bent.

De blog komt, na redactie van Platform31, op de website. Je kunt alleen een blog plaatsen als je werkzaam bent bij één van de partners van Platform31.

Klik hier voor meer informatie over YURPS blogs