Platform31 kennis en netwerk organisatie voor stad land en regio - wonen social ruimte economie

Food for Thought: Daadkracht dankzij data?

Is het gebruik van data voor jou een ver-van-mijn-bed-show? Kom dan naar Food for Thought op woensdag 9 oktober. Het Kadaster en Platform31 laten je zien hoe het gebruik van data jouw eigen leefomgeving mooier kan maken. Ook bespreken we de grenzen van de datagedreven aanpak. Onder het genot van een hapje en een drankje ontdek je de mogelijkheden die data-analyse al biedt. Meld je aan en laat je inspireren door een blik op de toekomst.

Tijdens Food for Thought zoomen we in op de maatschappelijke waarde van data. Hoe helpt data-analyse om maatschappelijke opgaven in beeld te krijgen? Welke risico’s kleven daaraan en wat kunnen we bedenken om die beheersbaar te maken? En welke data-toepassingen zijn denkbaar die een bijdrage kunnen leveren aan onze eigen leefomgeving?

Wat gaan we doen?

Op woensdagavond 9 oktober ontvangen Platform31 en het Kadaster jullie in Utrecht om over deze vragen in gesprek te gaan. We bespreken verschillende voorbeelden van gemeenten die data-analyse toepassen om maatschappelijke vraagstukken in beeld te krijgen. Samen met David Louwerse (Platform31) bespreken we wat dit oplevert en welke lessen we hieruit kunnen trekken.

Experts van het Kadaster Peter Merx en Nick van Apeldoorn presenteren vervolgens twee praktijkvoorbeelden. We leren welke meerwaarde het gebruik van data heeft omtrent de verduurzaming van woningbezit. Welke stimuleringsmaatregelen zijn te bedenken op basis van de beschikbare data en welke sociale gevolgen kennen deze verschillende maatregelen? Hoe kan het gebruik van data helpen om gewenste en ongewenste effecten van beleid inzichtelijk te maken? Ook verkennen we welke bijdrage dataverzameling kan leveren aan onze eigen leefomgeving; van vervuiling en overlast tot hittestress en verkeer. Welke data-toepassingen zijn denkbaar om onze leefomgeving te verbeteren? Willen we dat? In wat voor buurt zou jij willen leven?

Wij zorgen voor een maaltijd, laat jij jouw stem horen? Meld je snel aan voor Food for Thought:

Aanmelden

Map for In De Ruimte: Oudegracht aan de Werf 230, 3511 AL Utrecht
Dmrwbfvxcaa fzn internal thumb small 1519228734

Food for Thought: Daadkracht dankzij data?

Is het gebruik van data voor jou een ver-van-mijn-bed-show? Kom dan naar Food for Thought op woensdag 9 oktober, exclusief voor leden van het Yurps-netwerk. Het Kadaster en Platform31 laten je zien hoe het gebruik van data jouw eigen leefomgeving mooier kan maken. Ook bespreken we de grenzen van de data-gedreven aanpak. Lees meer