Platform31 kennis en netwerk organisatie voor stad land en regio - wonen social ruimte economie

Competentieworkshop: werken met scenario’s

Ken je dat gevoel, dat je ideeën over een vraagstuk beginnen vast te roesten? Was jij jarenlang een frisse denker met out-of-the-box-ideeën, maar zie je nu door de waan van de dag haast geen nieuwe mogelijkheden meer? Dan is het tijd om vaste denkpatronen te doorbreken en een flinke dosis creativiteit los te laten in jouw hersenen! Tijdens de competentieworkshop op 17 april leer je hoe je kunt werken met scenario’s en wat dit oplevert. Ben jij erbij?

Het werken met scenario’s helpt jou om onorthodox en creatief te denken door alternatieve opties in kaart te brengen. Of je nu bezig bent met duurzaamheid, krimp, verstedelijking of armoede: je krijgt te maken met onvoorspelbaarheid en onzekerheid en iedereen kent die ‘ontwikkelingen waar je iets mee moet’. De competentieworkshop is een uitgelezen kans om te spelen met ideeën over mogelijke toekomsten. Geheel tegenstrijdig helpt dit jou om juist grip te krijgen op je opgave.

Wat gaan we doen?

De competentieworkshop biedt handvatten om uit je vaste denkpatroon te stappen. Platform31 trapt de workshop af door je mee te nemen in de spelregels van de scenariomethodiek. Je ontdekt welke voordelen de methodiek heeft en leert hoe je tot goede assen komt. Waarom leveren ontwikkelingen zoals temperatuurstijging of de toekomst van detailhandel bijvoorbeeld geen goede assen op en eigenaarschap van data of de schaal waarop circulaire economie wordt georganiseerd juist wel? Ook ga je aan de slag met het formuleren van aanbevelingen waar je nu al iets mee kunt op basis van scenario’s. Na afloop ga je naar huis met een nieuwe blik op jouw vraagstuk en een tool om met je collega’s tot nieuwe ideeën te komen. Wil jij je laten inspireren, jonge vakgenoten ontmoeten en je creativiteit een boost geven? Meld je dan aan voor de competentieworkshop!

Het maximum aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is bereikt. Wil jij er toch bij zijn? Meld je dan aan voor de wachtlijst door een mailtje te sturen naar Yurps@platform31.nl. Je hoort zo spoedig mogelijk of je kunt deelnemen.

Map for Restaurant Claar, Voor Clarenburg 7, 3511 JE Utrecht

Competentieworkshop: werken met scenario’s

Ken je dat gevoel, dat je ideeën over een vraagstuk beginnen vast te roesten? Was jij jarenlang een frisse denker met out-of-the-box-ideeën, maar zie je nu door de waan van de dag haast geen nieuwe mogelijkheden meer? Dan is het tijd om vaste denkpatronen te doorbreken en een flinke dosis creativiteit los te laten in jouw hersenen! Tijdens de competentieworkshop op 17 april leer je hoe je kunt werken met scenario’s en wat dit oplevert. Ben jij erbij? Lees meer