Platform31 kennis en netwerk organisatie voor stad land en regio - wonen social ruimte economie

YURPS-competentiedag 2016

Zet je omgeving in beweging!

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 22 november 2016
Tijd: 09:00-18:00 uur
Locatie: Stadstuin, Utrecht
Prijs: Deelname is gratis en exclusief voor YURPS

Dinsdag 22 november is het weer tijd voor de jaarlijkse YURPS competentiedag. Een inspirerende workshopdag speciaal voor jonge professionals werkzaam in de stedelijke en regionale gebiedsontwikkeling. Op de competentiedag krijg je tips-and-tricks om je verder te ontwikkelen in het werkveld en kan je je vaardigheden bijschaven. Ook ontmoet je andere jonge professionals waarmee je eens van gedachten kan wisselen, tijdens de workshops, maar natuurlijk ook tijdens de afsluitende borrel.

De competentiedag biedt een gevarieerd programma dat zowel voor starters als meer ervaren jonge professionals interessant is. Perceptueel manipulator Dan LeFay opent de competentiedag met een interactieve presentatie, waarin hij een tipje van de sluier licht van de wereld van psychologische beïnvloeding. Je ervaart hoe snel je eigen keuzes worden beïnvloed door de groep waarin je je bevindt, vanuit welke plek je kijkt of door de bias die je in je hoofd hebt. Zeer herkenbare voorbeelden worden afgewisseld met hilarische experimenten. Het resultaat is veel meer inzicht in je eigen keuzes, gedrag en gedachten, want die zijn misschien wel minder uniek dan je wilt geloven. En een gewaarschuwd mens telt immers voor twee!

Daarna gaan we gaan aan de slag met vaardigheden die jou verder helpen op de werkvloer in drie rondes met workshops. Ontmoet jonge vakgenoten en laat je inspireren op de competentiedag!

Workshops

Ronde 1 – 10:45 – 12:45 uur

Sjors Talsma – de macht van taal en de groei van geloofwaardigheid
Jouw invloed staat of valt met jouw geloofwaardigheid. Hoe vergroot je die? Hoe zorg je ervoor dat anderen jou helemaal, met alles wat je kunt en leuk vindt, gaan zien? Sjors Talsma geeft je een snelcursus ‘Hoe jouw taal je geloofwaardig maakt’. In twee uur tijd krijg je inspiratie en ervaringen, die bijdragen aan de manier waarop jij nu in jouw organisatie mensen leidt en mensen volgt.

Chris Huiden – met communicatie wenselijk gedrag creëren
Hoe komen mensen tot gedragskeuzes? In hoeverre gaat dat rationeel, in hoeverre automatisch? Via welke principes kun je gedrag van bijvoorbeeld bewoners, klanten of partners beïnvloeden? Het kan gaan om gedrag rond het afvalscheiding, gedrag in het verkeer en rond vele andere maatschappelijke onderwerpen.

Sander Janssen – Debatteren
Jonge professionals kijken met een frisse blik naar de verschillende vraagstukken waar ze tegenaan lopen op de werkvloer en daarbuiten. Nu moet je je nog laten horen. Hoe laat jij je op een overtuigende manier gelden? En hoe beargumenteer jij je ideeën tijdens een overleg? Tijdens deze workshop ontvang je tips-and-tricks.

Ronde 2 – 13:45 – 14:45 uur

Het wereldhandelsspel (13:45 – 16:00 uur)
Tijdens dit spel wordt de wereldeconomie nagespeeld en worden de time management en de onderhandelskills van de deelnemers getest. Je staat voor even in de schoenen van wereldleiders. Hoe ver kom jij als leider in dit spel?

Jonneke Bronsema – De waarde van coaching
Jonge professionals hebben ambitie en zijn gedreven. Ze staan aan het begin van een glansrijke carrière. Jonneke Bronsema gaat je hierbij helpen door luister- en spreektechnieken aan te leren die je in elk overleg kan gebruiken.

Brian Doucet – Het belang van Detroit, lessen en visies uit de ‘Motor City’.
Detroit wordt al jaren gebruikt als een voorbeeld van ‘urban failure.’ De stad heeft te maken met extreme krimp, deindustrialisering, polarisatie en racisme. Nu wordt er een ‘renaissance’ in de binnenstad geleid door beleggers en rijke ondernemers en komen er vanuit de armste bewoners van de stad verhalen en visies voor een eerlijke stad. Steden zijn arena’s van conflict – de conflicten over de toekomst van Detroit zijn ook van belang voor discussies en debatten over de ontwikkelingen en visies van Nederlandse steden.

Ronde 3 – 15:00 – 16:00 uur

Jeroen Niemans – Leiding geven aan je leidinggevende?
De werkvloer is een jungle. Het is best ingewikkeld om in die jungle de weg te vinden. Nog ingewikkelder is dat de werkvloer ook een apenrots is. En boven op die apenrots staan leidinggevenden. Dat zijn die mensen die je aansturen en je functioneren beoordelen. Je hebt ze in alle soorten en maten, maar bovenal: het zijn net mensen. Ze zijn dus te beïnvloeden. Zodat jij niet alleen naar hen luistert, maar ook anders om: dat je leidinggevende ook naar jou luistert. En je daarmee ook meer grip krijgt op welke richting jullie samen op gaan.
In deze workshop neemt Jeroen Niemans je mee naar de wereld van leidinggevende. Hij heeft zelf op de stoel van de leidinggevende gezeten, en vertelt je graag uit eigen ervaring waar leidinggevende gevoelig voor zijn. En hij volgde recent een opleiding Inzicht in Invloed en met het model dat daarbij gebruikt wordt als kapstok krijg je meer inzicht op hoe je zelf invloed uit kan oefenen. Hoe je weerstand van anderen omzet in enthousiasme, jouw zichtbaarheid vergroot in de organisatie en collega’s op een natuurlijke manier mee krijgt met jouw doelen. En daarmee je eigen leven en dat van je leidinggevende leuker maakt.

JongeHonden – Scrum voor Dummies
Hoe gebruik je de Scrum methode om een project te managen? Meer snelheid, flexibiliteit en energie, dat wil elke projectleider toch voor een project? De JongeProfessionals van JongeHonden geven je spelenderwijs een snelcursus Scrum!

Hou onze website in de gaten en volg @YURPS op twitter en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de competentiedag!

Aanmelden

Deelname is exclusief voor YURPS en er zijn geen kosten aan verbonden. Meld je nu aan!

Aanmelden YURPS-netwerk

  • Je wilt graag van elkaar leren en jezelf ontwikkelen;
  • Je bent onder de 35 jaar;
  • Je bent werkzaam bij een partner van Platform31.

Aanmelden is heel makkelijk. Stuur een mail met je naam en werkgever naar yurps@platform31.nl o.v.v. ‘aanmelden YURPS’.

competentiedag