Platform31 kennis en netwerk organisatie voor stad land en regio - wonen social ruimte economie

Inspiratiedag YURPS


Datum: donderdag 04 juni 2015, 10:30 – 18:00
Locatie: Schunck Glaspaleis: Bongerd 18, Heerlen
Kosten: deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend


YURPS op pad in de stad

Hoe kunnen perifere regio’s steden inzetten als motor voor economische ontwikkeling, innovatiekracht en een aantrekkelijk vestigingsklimaat? Kom op donderdag 4 juni 2015 naar het Schunck Glaspaleis in Heerlen en ga in gesprek over de aantrekkingskracht van steden. Deel je ervaringen met andere jong professionals en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied. Ben je jonger dan 35 jaar en werkzaam bij een partner van Platform31, dan is deelname aan de inspiratiedag gratis. Aanmelden kan via de website. Doe het snel, want er zijn maar 25 plekken beschikbaar.

Inbreng YURPS

Ook de YURPS worden uitgenodigd om het debat te voeden met kritische vragen en opmerkingen. Leer van de toonzettende ruimtemakers van dit moment en vertegenwoordig de mening van de toekomstige generatie. Draag bij aan een toekomstbestendige visie op stedelijke en regionale ontwikkeling in Nederland. We verloten vijf boeken op de Inspiratiedag. Als YURPS met een van de beste vragen of opmerkingen kan je een van de vijf boeken winnen getiteld Het nieuwe stadmaken welke op 1 juni verschijnt. Bezoek de vernieuwde YURPS-website voor informatie over het programma en de mogelijkheid om je aan te melden!

Sprekers uit bestuurlijke, planologische, economische en
historische hoek

Inhoudelijk is het programma opgebouwd rond vier plenaire momenten. Vier toonaangevende sprekers uit het stedelijk domein presenteren hun visie op de toekomst van steden in perifere regio’s. Speciaal voor YURPS besluiten de experts hun college met een wijze les voor jong professionals. Bestuurders en managers uit Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen en de provincie Limburg zorgen voor Limburgse Couleur Locale. Zij verrijken de lezingen van Hamit karakus, Allard Jolles, Jos Gadet en Gerard Marlet met praktijkvoorbeelden. De dagvoorzitter is de directrice van de VVV Zuid-Limburg: Anya Niewierra.

Heb jij ook een vraag voor één van de sprekers,of heb je een interessante gedachte die je wil delen, meld je aan via het aanmeldformulier op deze site. Stel je vraag in één van de tekstvelden en krijg 4 juni de gelegenheid om de zaal te imponeren met je scherpe blik of kritische vraag. De meest originele vragen worden beloond met het boek Het nieuwe stadmaken (2015) van Simon Franke, Frans Soeterbroek en Jeroen Niemans.

Stadswandeling

We vinden het leuk om op 4 juni in de gemeente Heerlen te gast te zijn. Een interessante stad die wellicht niet voor iedereen bekend terrein is. Daarom zijn er drie stadswandelingen georganiseerd waarbij een gids je in een uur meeneemt naar een kenmerkend deel van de stad. Maak vooraf een keuze uit de opties:
(1) Peutz,(2) Urban Culture of (3) Maankwartier.

YURPS: generatiekloof op de werkvloer

De vacaturestop van veel overheden en bedrijven heeft gevolgen voor de leeftijdsverhoudingen op de werkvloer. Veel jonge werknemers worstelen met hun positie tussen een meerderheid van senior collega’s. Hoe ga je om met verschillende denkbeelden tussen de generaties? Stel je je bescheiden op of geef je met flair uitdrukking aan je rol als jonge hond binnen de organisatie? Omdat intervisie een belangrijk onderdeel is van YURPS-activiteiten, buigen we ons aan het eind van de dag over de generatiekloof op de werkvloer. Gedurende de dag hebben we kunnen leren van de lessen van de gevestigde orde binnen het vakgebied. Aan het eind van de dag draaien we het om: welke inzichten willen wij meegeven aan onze oudere vakgenoten? We verloten vijf boeken op de Inspiratiedag. Als YURPS met een van de opmerkingen kan je een van de vijf boeken winnen getiteld Het nieuwe stadmaken welke op 1 juni verschijnt.

Tot slot

We sluiten de dag af met een netwerkborrel voor YURPS, sprekers en genodigden uit Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen en de provincie Limburg.

Wie organiseert deze dag?

De Inspiratiedag wordt gefinancierd en georganiseerd door YURPS, gemeente Heerlen en Kennisplatform Demografische Transitie, beter bekend onder de naam VanMeerNaarBeter.

Aanmelden YURPS-netwerk

  • Je wilt graag van elkaar leren en jezelf ontwikkelen;
  • Je bent onder de 35 jaar;
  • Je bent werkzaam bij een partner van Platform31.

Aanmelden is heel makkelijk. Stuur een mail met je naam en werkgever naar yurps@platform31.nl o.v.v. ‘aanmelden YURPS’.

YURPS inspiratiedag Schunck

Contact


Neem voor meer informatie over
de inspiratiedag contact op met: