Platform31 kennis en netwerk organisatie voor stad land en regio - wonen social ruimte economie

Agenda

YURPS activiteiten staan voor ontmoeting, discussie en uitwisseling. In verschillende werkvormen komen vak-inhoud en trainingen aan bod.

Excursie: hoe stadsinitiatief de Luchtsingel een vergeten gebied weer op de kaart zette

Datum: Woensdag 10 oktober 2018
Tijd: 13.30 – 18.00 uur
Waar: Stationsgebied Rotterdam
Kosten: Deelname is gratis en exclusief voor Yurps (maar niet vrijblijvend)

Heb jij ook altijd al meer willen weten van die herkenbare gele Luchtsingel in Rotterdam? Dat kan op 10 oktober met Yurps! Ga mee op excursie en ontdek hoe je een vergeten gebied aanpakt en tegelijkertijd startups en creatievelingen een kans biedt. Meld je snel aan!

Wat gaan we doen?

Door gebruik te maken van het stadsinitiatief gaf Rotterdam met de Luchtsingel een nieuwe impuls aan het stationsgebied. Op 10 oktober nemen we een kijkje in het gebied, dat klaar lijkt om de toekomst vol optimisme tegemoet te zien. Hoe is die herkenbare gele Luchtsingel er gekomen? Wat voor functies heeft het nu en welke plannen zijn er voor de toekomst?

Kees van Oorschot (gemeente Rotterdam) trapt de excursie af door te vertellen over de ontwikkeling van het stationsgebied. Michel de la Vieter (gemeente Rotterdam) biedt inzicht in de toekomst en de ambities van het stationsgebied en laat zien hoe de Luchtsingel daaraan bijdraagt. Vervolgens zoomen we in op twee deelprojecten van de Luchtsingel. De Dakakker en Dakgaard zijn twee voorbeelden van duurzame initiatieven om de daken in steden effectiever te benutten. Dakboer Wouter Bauman (de Dakakker) leidt ons rond op beide locaties en neemt ons mee over de Luchtsingel. Uiteraard sluiten we de dag af met een borrel bij de bistro ‘Op het Dak’. Ben jij erbij op 10 oktober?

Aanmelden YURPS-netwerk

  • Je wilt graag van elkaar leren en jezelf ontwikkelen;
  • Je bent onder de 35 jaar;
  • Je bent werkzaam bij een partner van Platform31.

Aanmelden is heel makkelijk. Stuur een mail met je naam en werkgever naar yurps@platform31.nl o.v.v. ‘aanmelden YURPS’.

Yurps