Platform31 kennis en netwerk organisatie voor stad land en regio - wonen social ruimte economie

Agenda

YURPS activiteiten staan voor ontmoeting, discussie en uitwisseling. In verschillende werkvormen komen vak-inhoud en trainingen aan bod.

Food for Thought: nieuwe woonconcepten

Datum: Woensdag 13 juni 2018
Tijd: 17.00 – 20.00 uur
Waar: Restaurant Claar: Voor Clarenburg 7, 3511 JE Utrecht
Kosten: Deelname is gratis en exclusief voor Yurps (maar niet vrijblijvend)

Als Yurp weet je het als geen ander: het is lastig voor starters op de woningmarkt. Tijdens Food for Thought op 13 juni gaan we daarom vanuit verschillende perspectieven aan de slag met nieuwe woonconcepten. Denk je mee?

Een leuke stad, familie en vrienden, een supermarkt en een café in de buurt, genoeg vierkante meters, vlakbij een station of toch liever bij de snelweg. En dat alles voor een leuke (betaalbare!) prijs. Dit moet toch mogelijk zijn? Op woensdag 13 juni gaan we daarom samen op zoek naar oplossingen, maar we laten ons graag inspireren! 

Bijvoorbeeld door Erik Gathier van Era Contour. Hij is initiatiefnemer van Het Nieuwe Collectief: een nieuw woonconcept voor starters, dat zich voornamelijk richt op het samen met vrienden ontwikkelen van meerdere woningen. Denktank de Starterswoning ontwikkelde de afgelopen tijd vier woonconcepten, waarvan ze er een in de praktijk gaan brengen. De Denktank onderzoekt welke starters er zijn, en waar zij tegenaan lopen. Ze delen deze kennis graag met ons. André van Luijk van Woonvisie neemt ons vervolgens mee in de juridische en financiële aspecten die komen kijken bij het samen met vrienden kopen van één enkele woning. Kortom: samen gaan we aan de slag met nieuwe woonconcepten: hoe wil jij wonen?

Het maximum aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is bereikt. Mail voor een plekje op de wachtlijst naar Yurps@platform31.nl of volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven van nieuwe bijeenkomsten.

Aanmelden YURPS-netwerk

  • Je wilt graag van elkaar leren en jezelf ontwikkelen;
  • Je bent onder de 35 jaar;
  • Je bent werkzaam bij een partner van Platform31.

Aanmelden is heel makkelijk. Stuur een mail met je naam en werkgever naar yurps@platform31.nl o.v.v. ‘aanmelden YURPS’.

Yurps