Platform31 kennis en netwerk organisatie voor stad land en regio - wonen social ruimte economie

Agenda

YURPS activiteiten staan voor ontmoeting, discussie en uitwisseling. In verschillende werkvormen komen vak-inhoud en trainingen aan bod.

Competentieworkshop 16 oktober 2017

Datum: Maandag 16 oktober 2017
Tijd: 17:00 uur
Waar: Restaurant Claar: Voor Clarenburg 7, 3511 JE Utrecht
Kosten: Deelname voor YURPS is gratis (maar niet vrijblijvend)

Herken je dit gevoel? Je luistert naar een presentatie. Een goed en gedegen verhaal, onderbouwd met exacte cijfers en logica. Maar, na afloop weet je eigenlijk niet wat er verteld is. Hoe kan dat? Heel eenvoudig: het verhaal raakt je niet. De kracht van een goed verhaal is dat het aanspreekt. Niet alleen rationeel, maar juist ook emotioneel.

Maandag 16 oktober gaan we tijdens de YURPS-competentieworkshop ‘Storytelling’ aan de slag met de kunst van het verhalend presenteren. Hoe zorg jij ervoor dat het publiek aan je lippen hangt? Hoe bouw je een verhaal op van begin tot eind? En welke elementen bevat het? Een goed verhaal kent samenhang, is prikkelend en heeft een persoonlijke ‘touch’. We bieden je de gelegenheid om samen met jonge vakgenoten, jouw presentatietechnieken naar een hoger niveau te brengen.

Doe mee en meld je aan voor de competentieworkshop. Je kunt rekenen op een inspirerende bijdrage van Roeland Kreeft (manager Strategie bij Stichting Studenten Huisvesting) en Roy Nieuwenhuis (Companen & lid van de YURPS-denktank). Zoals je van ons gewend bent zorgen wij voor een warme maaltijd en een drankje. Zien we je op 16 oktober in Utrecht? 

Let op: het maximum aantal deelnemers voor de competentieworkshop is bereikt. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst. Stuur een mailtje naar YURPS@platform31.nl.

Food for Thought 1 november 2017

Datum: Woensdag 1 novemberl 2017
Tijd: 17:00 uur
Waar: Kantoor Platform31, Koningin Julianaplein 10, Den Haag
Kosten: Deelname voor YURPS is gratis.

Meer informatie volgt.


Competentieworkshop 4 december 2017

Datum: Maandag 4 december 2017
Tijd: n.t.b.
Waar: n.t.b.
Kosten: Deelname voor YURPS is gratis

Meer informatie volgt.


Klik hier voor een overzicht van YURPS-activiteiten uit het verleden.

Food for Thought 7 juni 2017

Datum: Woensdag 7 juni 2017
Tijd: 17:00 uur
Waar: Restaurant Claar, Voor Clarenburg 7, 3511 JE, Utrecht
Kosten: Deelname voor YURPS is gratis

Vind jij dat het Nederlandse volk meer macht moet krijgen? Heb jij ideeën over ons democratisch systeem? Of juist helemaal niet, en wil je er erg graag meer over weten? Tijdens Food for Thought bespreken we ons democratisch systeem en de uitdagingen die erbij horen. Hoe kunnen wij dit als Young Urban and Regional Professionals naar de 21ste eeuw tillen? Meld je aan, ontmoet jonge vakgenoten en laat je stem horen op 7 juni!

Democratie is meer dan een vorm van gezamenlijk beslissingen nemen. Het is een systeem dat effect heeft op het dagelijkse leven en hoe wij ons als individuen ontwikkelen. Het systeem aanpassen om het ogenschijnlijk nog democratischer te maken kan desastreuze gevolgen hebben. Laat je op deze avond meenemen in de wereld van Vladimir Poetin, Recep Tayyip Erdoğan en Donald Trump en begrijp welk effect zij hebben op hun eigen democratie. Tijdens deze Food for Thought ontwerpen we een nieuwe vorm van een democratisch systeem. Hoe zwaar moet jouw stem als burger wegen?

Uiteraard laten we je niet vertrekken zonder een flinke dosis inspiratie, een heerlijke maaltijd en een verfrissende borrel.

Competentieworkshop 8 mei 2017

Datum: Maandag 8 mei 2017
Tijd: 17:00 – 20.30 uur
Waar: Kantoor Portaal, Beneluxlaan 9, 3527 HS, Utrecht
Kosten: Deelname voor YURPS is gratis (maximaal 20 deelnemers)

Maandag 8 mei introduceren we weer een nieuwe YURPS bijeenkomst: de competentieworkshop. Dit keer staat de workshop in het teken van Graphic Facilitation. Oftewel, hoe visualiseren we onze projecten en processen? Of de begrippen die ons bezighouden in het werkveld? Dit ligt niet altijd voor de hand. Hoe zou jij bijvoorbeeld leefbaarheid visualiseren? Of de samenwerking tussen gemeente en corporaties? Precies. Niet zo eenvoudig!

Voor ons als jonge professionals is het belangrijk ons te blijven ontwikkelen. Het leren van nieuwe vaardigheden en competenties hoort daarbij. Waarom dan niet in een informele sfeer met een hapje en een drankje? Iconen en andere visuals spreken tot de verbeelding en werken verhelderend. Een nuttige vaardigheid om te bezitten.

Denk jij dat je geen tekentalent bent? Of twijfel je aan je hanenpoten? Geen probleem, ook dit kan je leren! Interesse? Kom langs op 8 mei en doe, leer en teken mee! Uiteraard zorgen wij voor een warme maaltijd en kan je napraten onder het genot van een drankje. Welk project of begrip ga jij visualiseren?

Programma

17.00 - 17.15  Inloop

17.15 - 17.30  Welkomstwoordje en voorstelrondje

17.30 - 18.30  Tips-and-tricks, hoe pak je een visualisatie nou aan?

Olv Lisanne de Beun en Ilse Zijlstra

18.30 - 19.00   Eten

19.00 - 20.00  Aan de slag!

20.00 - 20.30  Napraten en borrel

Food for Thought: energietransitie

Datum: Woensdag 12 april 2017
Tijd: 17:00 uur
Waar: Portaal: Beneluxlaan 9, 3527 HS, Utrecht
Kosten: Deelname voor YURPS is gratis

Tijdens de eerste editie van Food for Thought stelden we een boodschap op voor het schaduwkabinet van Wij Maken Nederland. Het standpunt van YURPS: energietransitie op 1! De tweede editie van Food for Thought staat daarom in het teken van dit actuele onderwerp.

Maar wat is energietransitie nou eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk? Energietransitie is nodig om te komen tot een duurzame samenleving. Ook kan de energietransitie de afhankelijkheid van aardgas verminderen en de opwarming van de aarde beperken. Burgers en consumenten spelen hierin een belangrijke rol, maar ook overheden, het bedrijfsleven, wetenschappelijke instituties en corporaties zijn aan zet. Hoe zorg je dat iedereen mee doet? En hoe betrek je mensen in energiearmoede hierbij? 

Tijdens Food for Thought op 12 april bespreken we de volgende onderwerpen, gekoppeld aan het thema wonen:

  • Energietransitie en beleid
  • Energietransitie en gedrag
  • Energietransitie en armoede

Dit doen we natuurlijk niet zonder een warme maaltijd en een drankje. We stellen een boodschap op die we meegeven aan beleidsmakers. Doe je mee?

17.00-17.30 Inloop
17.30-17.40 Welkomstwoordje en voorstelrondje
17.40-18.10 Energietransitie, wat gebeurt er al? Door Anouk Corèl (Platform31)
18.10-18.15 Eten opscheppen
18.15-19.15 Aan de slag met energietransitie!

In twee groepen gaan we werken aan twee boodschappen;

  1. Top down: Wat zou de nieuwe (fictieve) minister Energie en Klimaat moeten doen om de energietransitie vorm te geven? Welke partijen spelen een grote rol? Welke verplichtingen en stimulansen moet de minister inzetten?
  2. Bottom up: Hoe zorg je dat burgers en particulieren hun verantwoordelijkheid kunnen en willen pakken en wat hebben ze daar voor nodig van het Rijk? Op welke onderdelen moeten zij hun rol pakken? Hoe zorg je voor een eventuele gedragsverandering?

19.15-19.30 Presentaties van de groepen
19.30-20.00 Discussie en het maken van één gezamenlijke boodschap voor een YURPS opiniestuk
20.00-20.30 Napraten en borrelen in het café

YURPS Nieuwsjaarsnetwerkborrel

Datum: Donderdag 26 januari 2017
Tijd: 17:30 uur
Waar: Talud9 (Donkere Gaard 9, 3511 KV in Utrecht)
Kosten: Deelname voor YURPS is gratis.

YURPS trapt 2017 goed af met een nieuwjaarsborrel op donderdag 26 januari in de binnenstad van Utrecht. Tijdens de borrel presenteren we het jaarprogramma van YURPS en bespreken we de trends die Platform31 verwacht in 2017. We zijn erg benieuwd welke kansen jij ziet in het nieuwe jaar.

Genoeg reden om de leden van ons jonge en professionele netwerk te ontmoeten en het glas te heffen op YURPS 2017.

Proost en praat je mee op 26 januari? Meld je dan snel aan, want er is slechts ruimte voor 30 YURPS. Deelname is exclusief voor YURPS en er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden

YURPS competentiedag

Datum: Dinsdag 22 november 2016
Tijd: 09:00-18:00 uur
Waar: Utrecht
Kosten: Deelname voor YURPS is gratis.

Wil je jouw ideeën beter overbrengen in jouw organisatie en daarmee jouw positie in het bedrijf verstevigen? Kom dan naar de competentiedag en zet je omgeving in beweging!

Lees verder

Pop-up sessie Circulaire Economie organiseren

Voormalig denktank-lid Jaco Devilee (gemeente Den Haag) zoekt twee YURPS om in september-oktober samen een pop-up sessie te organiseren over de ruimtelijke gevolgen van de transitie naar een circulaire economie.

Lees verder

Drie scherpe, jonge ambtenaren gezocht voor VerDuS-congres

Voor het congres Urban Innovation – the next step, powering urban regions with new knowledge on smart and sustainable development op 6 oktober 2016 in Breda is VerDuS op zoek naar drie jonge ambtenaren die actief zijn in stedelijke ontwikkeling (leefbaarheid, duurzaamheid, energie, verkeer en vervoer, sociale en economische ontwikkeling).

Lees verder

YURPS-competentiedag

De YURPS-competentiedag is een jaarlijkse, interactieve workshopdag, gewijd aan professionalisering en persoonlijke ontwikkeling; Bekijk verslagen van voorgaande edities:

Aanmelden YURPS-netwerk

  • Je wilt graag van elkaar leren en jezelf ontwikkelen;
  • Je bent onder de 35 jaar;
  • Je bent werkzaam bij een partner van Platform31.

Aanmelden is heel makkelijk. Stuur een mail met je naam en werkgever naar yurks@platform31.nl o.v.v. ‘aanmelden YURPS’.